Yhdistä hotelliloma Helsingissä rentouttavaan viikonloppuun saaristossa

Kun Suomea mietitään matkailumaana, on tällä maalla paljon annettavaa. Monet haluavat päästä tutustumaan pääkaupunkiimme ja sen sykkeeseen. Moni hotelli Helsingissä pystyykin tarjoamaan luksusta, jota ehkä kaipaa kiireisen arjen vastapainoksi. Upeat hotellit saattavat sijaita aivan Helsingin keskustassa, jolloin ostoksille pääsee helposti ja makuelämyksiä tarjoavia ravintoloita on joka lähtöön.
Ihana luksusloma kaupungin sykkeessä onkin loistava tapa irtautua arjesta. Vielä ihanampaa on, jos sen yhdistää rentouttavaan viikonloppuun saaristossa luonnon keskellä. Suomessa on nimittäin monia upeita saaria, joissa pääsee parhaimmillaan nauttimaan ajasta pelkästään omalla porukalla. Tutustaan seuraavaksi saariin, joihin pääsee suoraan Helsingistä tai sen lähialueilta.

Tutustu näihin upeisiin saariin

Jos et halua lähteä kauas Helsingistä, voit valita silloin jonkin aivan Kaivopuiston ja Merisataman edustalla sijaitsevista saarista. Tällaisia saaria ovat Liuskasaari, Liuskaluoto ja Uunisaari. Näistä Uunisaareen pääsee kesäisin laivalla ja talvisin kävelemällä siltaa pitkin. Myös muut ovat helposti saavutettavissa laivalla tai vaikka omalla veneellä, jos sinulla sattuu olemaan sellainen käytössäsi. Toki myös Suomenlinna on kohde, jota ei kannata unohtaa. Suomenlinnassa ei toki lomailla yksin, sillä erityisesti kesäisin se on monien suosikkikohde. Suomenlinnaan pääsee suoraan Kauppatorilta lähtevällä lautalla eikä matkakaan kestä kuin noin 10 minuuttia. Suomenlinnassa pääsee aistimaan historian havinaa. Olihan kyseisellä saarella suuri merkitys esimerkiksi Suomen puolustautuessa vihollista vastaan talvi- ja jatkosodan aikana. Toki Helsingin läheltä löytyy monia muitakin saaria, jotka ihastuttavat niin kesäisin kuin talvisin. Jos itse ei ole kovin kokenut retkeilijä ja saaret ovat vielä vähän vähemmän tuttuja, kannattaa silloin valita sellainen saari, joka ei sijaitse kovin kaukana Helsingistä. Näin esimerkiksi kauppa-asioilla voi käydä helposti niin halutessaan.